Cykloturistika, pěší túry a historie: Německo nabízí mnohem víc, než si myslíte

Většina z nás by nejspíš nechtěla trávit dovolenou v Německu z toho důvodu, že si myslí, že naši západní sousedé nemají mnoho co nabídnout. Ale opak je pravdou. Německo stojí za to procestovat úplně celé. My se dnes zaměříme na několik míst, které jsou častým turistickým cílem pro jiné země, ale také pro Němce.

vrchol

Saské Švýcarsko

Dá se říci, že nejznámějším turistickým lákadlem je v Německu Saské Švýcarsko, a to zdaleka ne jenom v zimních měsících. Sasko leží na severní hranici s Českou republikou, je tedy velmi blízko. Navíc je to pokračování našeho Českého Švýcarska, které sahá daleko za hranice našeho státu. Naleznete zde tedy typické pískovcové skály, velké soutěsky a tzv. stolové hory, typické pro pískovec. Zajímavé soutěsky, zvláštní příroda a také mnoho potoků a vodopádů sem lákají mnoho turistů denně. Nachází se zde také velmi starý kamenný most, které byl postaven v polovině devatenáctého století. největším městem této oblasti jsou Drážďany, které jsou Čechy hojně navštěvovány. S touto oblastí sousedí Bavorský les, který je vlastně pokračováním naší Šumavy.

řeka

Povodí řeky Rýn

Krásná příroda je pro Německo příhodná. V oblasti Mittelheim se nachází velice krásné údolí v povodí řeky Rýny, které bylo zapsáno na seznam kulturního dědictví UNESCO. Toto údolí začíná městem Bingen a pokračuje až k historickému centru německého města Bonn, které bylo hlavním městem po druhé světové válce. Toto údolí zahrnuje oblast Hesenska, Porýní, Vestfálska a oblasti Falc. Nalezneme zde největší kumulaci středověkých hradů či jejich zřícenin v celém Německu a okolí. Kopce jsou strmé a porostlé hustými lesy, což svádí k turistice. Zde je největší nápor turistů přes letní sezonu.

zámek

·         Koblenz
Oblast tohoto historického města je nádherná převážně pro projížďky po Rýnu a také pro mnoho hradů, které se zde nacházejí. Ty zde byly postaveny mezi dvanáctým a sedmnáctým stoletím.